Izdelki za domačini šminke (2)

Semena kopra - HoReCa

Semena kopra - HoReCa

Venec stebel in vejic koperja v Rimskem cesarstvu so podeljevali izjemnim gladijatorjem. Uporablja se za pripravo solat, predjedi, juh, jedi za drugi zajtrk. Uporaba za Tople in hladne omake, juhe, mesne jedi, jedi iz perutnine, ribje jedi, jedi z jajci, prav tako pa tudi za vlaganje. Okus Grenkoba Prehranska vrednost na 100 g. Beljakovine (g / 100g)… 16 Maščobe (g / 100g)… 15 Ogljikovi hidrati (g / 100g)… 12 Energijska vrednost (kcal / 100g)… 250
Cejlonska cimet

Cejlonska cimet

V 16. stoletju so portugalski osvajalci odkrili cejlonsko cimet v Šri Lanki in to začimbo prinesli v Evropo v 16. in 17. stoletju. Cejlonski cimet se pridobiva iz divje rastočih dreves, ki dosežejo višino do 10 m in rastejo v gozdovih Cejlona in južne Indije. Ta začimba se izdeluje iz najfinejše notranje lubja, ki je bilo odrezano iz triročnih poganjkov. Pravi cejlonski cimet je močno dišeča in okusno odlična začimba. Vsak, ki jo je že poskusil, dobro ve, kakšne različne okusne lastnosti naj bi imela ta začimba. Ogljikovi hidrati (g / 100 g): 4,0 Maščobe (g / 100 g): 3,0 Beljakovine (g / 100 g): 28 Energijska vrednost (kcal): 160 Najmanj: 18 mesecev obstojnosti Neto teža (g): 30